Tulpen
Grachtenpanden Amsterdam
Vondelpark
Grachten Amsterdam
Schiphol
Grachtenpanden Amsterdam
Amsterdam
Gracht Amsterdam

Voordelen van een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar helpt u zoeken naar een koophuis. Dat kan in de meest brede zin van het woord. Maar welke voordelen biedt een aankoopmakelaar? Wilt u het gehele zoektraject uitbesteden of heeft u moeite met het vinden van dé ideale woning? Dan kan de kennis van een aankoopmakelaar helpen bij het kopen van een woning.

Welke diensten biedt aankoopmakelaar?

Aankoopmakelaar Gedévri helpt u met het vinden van uw droomhuis. Dit kan zijn per gebied, bepaald budget of woonwensen. Als aankoopmakelaar nemen wij diensten uit handen als:

  • Zoeken naar de woning aan de hand van uw wensen
  • Op voorhand bezichtigen van de woning ter informatie
  • Contact met de verkoopmakelaar
  • Onderhandelen met de verkoopmakelaar
  • Afhandelen van de aankoop, notarishandeling en sleuteloverdracht

Het aankooptraject

Als aankoopmakelaar gaan wij in het eerste gesprek in op uw woonwensen en budget om een zo duidelijk mogelijk overzicht te maken. Vervolgens worden er afspraken gemaakt over de courtage waarna het woning zoeken begint. Het voordeel van een aankoopmakelaar is dat deze een woningportefeuille heeft en een groot netwerk makelaars om zich heen waarin actief contact wordt gehouden. Zo kan het zijn dat wij weten of er bepaalde huizen vrij komen die voldoen aan de woonwensen welke nog niet officieel in de verkoop staan. Dit heeft als voordeel dat wij snel kunnen schakelen voordat de openbare verkoop van start gaat.

Gericht aankoopadvies

Hebben wij een woning gevonden die aan de wensen voldoet, dan gaan we samen met u naar de bezichtiging. Ook hier speelt een aankoopmakelaar een belangrijke rol, het hebben van een objectieve blik. Het kan voorkomen dat door de huidige druk op de woningmarkt u snel moet beslissen of u overgaat tot het doen van een bod of misschien wel de aankoop. Een ander voordeel van een aankoopmakelaar is dat deze adviseert of de vraagprijs overeenkomt met de staat van de woning. Daarnaast stellen wij gerichte vragen aan de verkopende partij tijdens de bezichtiging. Na afloop van de bezichtiging maken wij een samenvatting met de besproken punten en de voor- en nadelen van de woning.

De onderhandeling

Is de bezochte woning dé woning van uw dromen, past deze bij uw wensen en budget? Dan is het tijd voor de onderhandeling. Voordat deze van start gaat maken wij gezamenlijk afspraken over de onderhandelingsstrategie. De kennis van een aankoopmakelaar kan hierin het verschil maken, staat de woning al langer te koop of zijn er mankementen of is de buurt gewild onder kopers? Allemaal essentiële zaken om rekening mee te houden bij het uitbrengen van een (eerste) bod. De aankoopmakelaar neemt het gehele onderhandelingstraject voor u uit handen en zorgt bij ontwikkelingen dat u direct op de hoogte bent en blijft.

De aankoop

De onderhandelingen zijn succesvol afgerond en u heeft het huis ‘gekocht’. Dan begint de afhandeling. Hier komt veel bij kijken zoals het zoeken naar een taxateur en notaris. Daarnaast controleert en helpt de aankoopmakelaar bij:

  • Controle koopakte
  • De overdracht
  • De sleuteloverdracht

Is een aankoopmakelaar verplicht?

Ondanks dat een aankoopmakelaar niet verplicht is, maakt het de aankoop wel een heel stuk makkelijker. Het scheelt u tijd maar kan ook veel geld schelen als u bijvoorbeeld niet sterk bent in onderhandelen of een woning koopt op ‘gevoel’. Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar bent u zeker van de juiste prijs en geen verassingen achteraf bij het kopen van een woning zoals verborgen gebreken.

Een geschikte woning laten zoeken in Amsterdam?

Wij gaan graag voor u aan de slag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Vul ons contactformulier in of bel Gedévri op 06-124 67 576.