Grachtenpanden Amsterdam

Kosten aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is van cruciaal belang op een turbulente woningmarkt als Amsterdam. Niet alleen is de vraagprijs hoog ingesteld vanwege het geringe aanbod op deze markt, maar ook omdat er doorgaans een verkoopmakelaar wordt ingeschakeld welke voet bij stuk houdt en de woning niet voor minder kwijt wilt raken. De courtage van een aankoopmakelaar verschilt per makelaar, omdat er verschillende methoden toepasbaar zijn. Graag informeren wij u over de methode die Gedévri toepast en welke voordelen het u oplevert.

De kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam

Gedévri houdt zich actief bezig op de Amsterdamse woningmarkt en laat overige woningmarkten links liggen. Aan Amsterdam heeft men gebruikelijk al de handen vol en deze manier van werken heeft ons in staat gesteld ons in deze specifieke woningmarkt te specialiseren. Als aankoopmakelaar wordt na inventarisatie van uw wensen een aantal woningen geselecteerd en brengen wij advies uit in de vorm van een rapport. Daarna spreken we de strategie met u door en kan het onderhandelen beginnen. Wij hanteren een no cure no pay beleid. Dit wil zeggen dat wij er alles aan zullen doen om het gewenste resultaat te bereiken en bij het uitblijven hiervan zullen geen kosten in rekening worden gebracht. Tenslotte rekenen wij ook geen bezichtigingskosten!

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar aftrekbaar?

De makelaarskosten zijn helaas niet aftrekbaar bij de jaaropgave van de inkomstenbelasting. Bepaalde kosten zijn echter wel aftrekbaar, zoals de notariskosten en de kosten voor het op laten stellen van een taxatierapport. Daarnaast kunt u de makelaarskosten wel meefinancieren in de hypotheek (indien hier ruimte voor is), waardoor u in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek. Zo hoeft u minder belasting over uw inkomen te betalen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan dus naast het verkrijgen van uw droomhuis enkele financiële voordelen voor u opleveren. Hoe dan ook houden wij u van elke stap op de hoogte en zorgen er op deze manier voor dat we binnen de grenzen van uw budget blijven.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Mocht u interesse hebben in onze dienstverlening? Graag komen wij in contact met u. Het opnemen van contact doet u eenvoudig door middel van het contactformulier. Samen gaan