Amsterdam

Kosten van een aankoopmakelaar

Hoe duur bent u uit bij het kopen van een koopwoning? Dat hangt volledig af van welke diensten u gebruik maakt tijdens uw zoektocht naar een woning. Huizenzoekers stellen een aankoopmakelaar aan om de positie tijdens bijvoorbeeld het onderhandelen te kunnen versterken. Maar welke kosten zijn hieraan verbonden? Kosten die gerekend worden door een aankoopmakelaar worden courtage genoemd. Samen met u behandelen wij de diverse prijsconstructies die er bestaan en hoe u de kosten kunt beperken.

Zijn de kosten van de aankoopmakelaar aftrekbaar van belasting?

Waar mogelijk wilt u vanzelfsprekend besparen op kosten. Als allereerste is het van groot belang dat u duidelijk maakt wat uw wensen zijn. Heeft u een huis in gedachten en weet u in welke omgeving u moet zoeken? Dan is het niet nodig om een zoekopdracht uit te besteden. U kunt kosten besparen door een aankoopmakelaar aan te stellen op het moment waarop u deze echt nodig heeft. Andere manieren zijn onder andere taxatiekosten van de belasting af te trekken. Tenslotte kunt u de kosten van een aankoopmakelaar meefinancieren in de hypotheek mocht deze daar ruimte voor bieden. Makelaarskosten zijn echter niet aftrekbaar.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar?

Om te voorkomen dat de verkopende partij u ompraat in het te duur kopen van een woning helpt een aankoopmakelaar u voet bij stuk te houden. Dit kan alleen door emoties niet de overhand te laten nemen. Een aankoopmakelaar kan daarom van grote betekenis zijn! Er zijn verschillende prijsconstructies die aankoopmakelaren hanteren. Enerzijds kan een percentage van de aankoopsom of onderhandelingsresultaat gehanteerd worden. Anderzijds is er sprake van een van tevoren afgesproken tarief. Gedévri onderscheidt zich door middel van een no cure no pay tarief. U betaalt dan pas wanneer u een woning heeft gekocht! Ontdek hier meer over onze manier van werken.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Heeft u interesse in de diensten van Gedévri? Graag vergezellen wij u bij uw zoektocht naar uw woning. Wilt u meer weten over onze courtage of onze diensten in het algemeen? Of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact met ons op. Dit kan u doen door het contactformulier in te vullen! Wij staan graag voor u klaar.