Grachtenpanden Amsterdam

Woning kopen in Amsterdam

Een turbulente woningmarkt heeft drastische gevolgen op het gemak waarmee u een huis kunt vinden. We begeven ons op grillig terrein door naar een huis op de Amsterdamse woningmarkt te zoeken. Voordat u het weet is uw droomhuis verkocht en gaat u verder met de zoektocht. Andere verschijnselen zijn hoge prijzen en verzadiging. Veel huizen zijn reeds bewoond en er worden weinig woningen bijgebouwd. Daarom is het van cruciaal belang om een geschikte aankoopmakelaar in te schakelen. Na inventarisatie van uw wensen gaat deze aan de slag met het vinden van een geschikte woning voor u. Gedévri neemt deze taak graag voor u op zich en loopt de stappen met u door die voorafgaan aan een woning kopen in Amsterdam.

Woning kopen in Amsterdam: welke stappen tot de daadwerkelijke aankoop?

Voordat u overgaat tot aankoop van een woning zijn er een aantal stappen die u moet volgen. Eerst moet u een woning zien te vinden. Nadat u uw wensen heeft doorgegeven starten wij de zoektocht  naar een huis dat aan uw woonwensen voldoet. Wanneer wij ons begeven in Amsterdam Centrum zijn er weinig huizen met een diepe tuin beschikbaar. De woningmarkt reikt echter verder dan alleen het centrum. Zo kunt u ook een woning kopen in Amsterdam Zuidoost of Noord. Nadat wij een aantal woningen hebben geselecteerd (na deze bezichtigd en geïnspecteerd te hebben), is het aan u of de opdracht hiermee als voltooid wordt beschouwd. De adviezen m.b.t. de geselecteerde woningen brengen wij in een rapport aan u uit en de daarop te volgen strategie bespreken wij met u.

Het belang van een aankoopmakelaar in de eindfase

Tot het eind van de huizenjacht blijft het een uitdaging om uw droomhuis te vinden. Om een teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om een aankoopmakelaar in te schakelen die u bijstaat tot het einde. Niet alleen de selectie van woningen is een lastige stap. Wanneer het einde in zicht komt begint namelijk het onderhandelen. Uw emoties kunnen de overhand krijgen wanneer u uw droomhuis vindt. De staat van het huis in combinatie met de prijs kan ons een aankoop van het huis echter doen afraden. Wij helpen u om een rationele overweging te maken.

Neem contact met ons op!

Een nieuwbouw woning kopen in Amsterdam of gaat u liever voor een karakteristieke woning? In beide gevallen helpen wij u graag op weg. Neem contact met ons op door middel van het contactformulier. Graag staan wij u bij tijdens uw huizenjacht!